Kraamzorg

Veel gestelde vragen

 

Ik wil maar één kraamverzorgende tijdens mijn kraamweek. Kunnen jullie dat garanderen?

Nee, jammer genoeg niet. Ieder kwartaal meten wij hoe vaak het voorkomt dat we een wissel moeten doen. Zolang JoNa bestaat kunnen we aantonen dat we altijd, het hele jaar door, meer dan 90 procent van onze verzorgingen doen met één kraamverzorgende (inclusief de bevallingen thuis).

Helaas kunnen we nooit helemaal voorkomen dat er soms gewisseld moet worden. Kraamverzorgenden worden ziek, hebben een begrafenis of vakantie. Tijdens de feestdagen mogen ook kraamverzorgenden bij toerbeurt vrij zijn.

Ook in periodes van grote drukte, de kraamzorg kent onvoorziene pieken en dalen, is een wissel soms onvermijdelijk.

Voor jullie als kraamgezin is dit erg vervelend. wij doen er alles aan om dit te voorkomen. Als het toch voorkomt, proberen we zoveel mogelijk eigen kraamverzorgenden in te zetten. Zij kennen immers onze werkwijze waardoor een wissel minder belastend is. Onze medewerkers zijn erg flexibel maar zijn ook niet eindeloos rekbaar. In die situaties kunnen wij rekenen op onze collega’s. Met verschillende betrouwbare partners hebben we afspraken over het over en weer inlenen van medewerkers in geval van nood. Zo bent u in ieder geval verzekerd van zorg.

 

Mag de kraamverzorgende de hond uitlaten, boodschappen doen, kinderen uit school halen?

In principe zijn dit geen taken van de kraamverzorgende. Is er tijd over, gaat alles goed met jou en de baby en levert het geen problemen op als de kraamverzorgende even weg is, dan kun je met de kraamverzorgende overleggen. Zij is niet verplicht om dit te doen. Als een kraamverzorgende bang is voor honden, mag zij dus gewoon zeggen dat zij dit liever niet doet. Houd voor de zekerheid iemand achter de hand om deze zaken voor je te doen, dan levert het geen onverwachte problemen op.

 

Ik ben niet tevreden over de kraamverzorgende, maar ik vind het zo vervelend om dat te zeggen…

Dit is een heel nare situatie. Als je net bevallen bent wil je je gewoon thuis voelen in je eigen huis. Gebeurt er iets dat je niet aan staat, dan mag je dat altijd met de kraamverzorgende bespreken. Soms is het echt iets kleins, maar als het je dwars zit, vertel het haar dan gerust! Al onze kraamverzorgenden zijn er op uit om het jullie zo goed mogelijk naar de zin te maken. Ze zijn echter niet helderziend, dus ze verwachten dat jullie durven te zeggen wat je niet prettig vindt.

Is het onverhoopt toch niet mogelijk zelf met de kraamverzorgende te praten over wat jullie dwars zit, bel dan met ons kantoor. We zoeken dan zo snel mogelijk een oplossing. Je kraamweek kan je niet overdoen!

Kies je voor Kraamzorg JoNa, dan kies je voor:

  • Kraamzorg op maat
  • Persoonlijke aandacht
  • Deskundige begeleiding
  • Kennis en ervaring

Telefonisch contact

Bel: 033 476 80 50, werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur

Mobiel contact

Bel: 033 476 80 50, werkdagen tussen 17.00 en 09.00 uur

Bevallen?

Bel: 033 476 80 50, 24 uur per dag en 7 dagen per week

Mail sturen:

Stuur een email naar info@kraamzus.nl